Digitalisering och IKT
  • Hem
  • Home
  • Bloggen
  • VR, AR & AI
  • Mattias Tekniska Värld
  • Blog
Digitalisering och ikt

Skapa riktiga e-böcker

2/27/2021

0 Kommentarer

 
Skrivträning blir alltid roligare om man vet att texterna kommer att läsas ”på riktigt”. Det ökar kreativiteten och noggrannheten när man ska publicera det man skriver. Dessutom är det roligt att skapa med bild och färg! Det här har BookCreator tagit fasta på och de erbjuder en gratistjänst där man kan skapa riktiga e-böcker tillsammans eller i grupp. Böckerna kan man sedan samla i skolans eget e-bibliotek och självklart kan man skicka länkar till föräldrar eller vem man vill.
Bild
​Jag fick nyligen ett tips om en tjänst som heter BookCreator och självklart ville jag testa med min klass. Tjänsten går ut på att eleverna får skapa en riktig e-bok och nu när jag provat BookCreator med en klass kan jag ärligt säga att det var länge sedan jag var så nöjd och glad med en e-tjänst! Det var lätt att använda de olika verktygen och det gick att skapa många olika typer av böcker.
​Det lättaste var att logga in med Google och sedan började jag med att skapa ett bibliotek som skolan eller klassen kan använda under en länge tid och samla flera av sina alster. Sedan klickade jag på ”New book” för att komma igång. Här missade jag att det finns en flik som heter ”Templates” så jag såg bara de blanka varianterna i olika former. Jag var i och för sig nöjd med det, men det hade sparat tid om jag hade sett direkt att det finns många olika mallar att välja på.
Bild
​När man skapar böcker kan man antingen låta eleverna logga in och skapa helt själva, eller så kopierar man deras texter och klistrar in dem på boksidorna åt dem. Jag valde att klippa och klistra första gången eftersom jag kände mig osäker på alla funktioner och hur allt fungerade, men när man blir säkrare kan man släppa in dem så att de kan skapa själva.
​När boken är klar klickar man På den lilla delningsknappen längst ner på sidan och väljer ”Publish online”. Du får nu en länk som man kan dela var man vill och det går också att dela boken direkt i Google Classroom.
Bild
Totalt vill jag ge den här tjänsten 5 stjärnor av 5!
Klicka här för att komma till BookCreator!

Se även

Kör digital diktamen i Whiteboard.fi
Fler inlägg om språkutveckling
Tillbaka till bloggen

Maria Rådstam

IT-pedagog

0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    Kategorier

    Alla
    Adobe
    Andraspråksutveckling
    Betraktelser
    Distansundervisning
    Ett Kreativt Klassrum
    Google Classroom
    Google Drive
    Microsoft Teams
    Nätmobbing Och Säkerhet
    Skolans Styrdokument
    Skolbibliotek Och MIK
    Upphovsrätt Och GDPR
    Övrigt

Bild

MARIA RÅDSTAM

I am the technician who became a librarian, but who got tired of the quiet and peaceful life at the library and started working as a teacher. I brought with me everything I knew about databases, information retrieval and networks and soon I was an ICT-educator. Today, I work as a teacher at Komvux in Norrköping.

I have always had a nerdy great interest in technology. I can find interest in everything from robots to model railroads or the steel industry of the industrial revolution. Technology should take us forward and prevent us from everything boring. You need to dare to be somewhat lazy and ask yourself if there is no easier way to get something done. The human desire to get away is what has driven the technical development and find time for other things. Like model railroads, for instance!
© COPYRIGHT 2020.
  • Hem
  • Home
  • Bloggen
  • VR, AR & AI
  • Mattias Tekniska Värld
  • Blog